Ostin tänään elämäni ensimmäisen kanavatyön. Oikeasti olin etsimässä ristipistotyötä, helppoa sellaista koska edellisestä kerrasta on aikaa, pitäisi ensin harjoitella jollain helpolla. Ristipistoja oli tarjolla vain sellaisia suuria, joten valitsin pienen kanavatyön. En ole ikinä tehnyt kanavatöitä ja viimeksi kun näin jonkun sellaista tekevän olin varmaan alle 10-vuotias. Silti päätin että osaan tehdä niitä ja niin periaatteessa osaankin. Käytäntö olikin sitten varsin mielenkiintoista. Painettu kuva oli sellainen että oli kyllä vaikea päättää että mistä kulmasta alkaisin. Tein sitten ensin sellaisen pienen kohdan yhdellä värillä valmiiksi, jonkunlainen siitä tuli. Sitten tajusin idean ja se on oikeastaan mukavaa ajankulua. En ole vielä saanut sitä valmiiksi mutta en varmaan malta mennä nukkumaan koko yönä.

Huomenna on siivouspäivä. Olen tänään jo hieman aloitellut ja järjestänyt paikkoja sekä hinkannut keittiön. Mattoja en taida jaksaa viedä ulos, käytin ne viime viikolla. Meitä asuu täällä kuitenkin vain kaksi eikä sotkua synny kovin paljoa. Imurointi, pikainen pölyjen pyyhintä ja petivaatteiden vaihto saavat riittää.

Siivoan usein sunnuntaisin. Monesti en ole huomannut mikä päivä on mutta joskus siivoan naapureiden iloksi. Meillä on sellainen naapuri että saattaa tulla sanomaan että ei näytä mukavalta kun siivotaan sunnuntaina, että ei häntä haittaa mutta muita voi haitata. No, mitäpä siitä, avokkini on vuorotyössä ja me kyllä tasan tarkkaan siivotaan silloin kuin hänen työvuoroihin sopii. En ala koskaan yksin siivoamaan sillä mielestäni se on hauskempaa kahdestaan, emmekä me ehdi tehdä kamalasti asioita yhdessä joten siivouksella saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla; puhdas talo ja yhteistä tekemistä.

Nyt menen ankkatyöni kimppuun ja ehkä jossakin vaiheessa unimaailmaankin.
Hyvää yötä!