2097422.jpg
Täällä on tullun koko viime yön ja tämän päivän lunta oikein kunnolla. Ja tuulen kanssa. Yleensä lumi ei tule katoksen alle, missä kanervat ovat mutta nyt oli joka paikka lumessa.
Hopealangatkin olivat jääneet ihan lumen alle.
2097417.jpg
Mitenköhän niiden käy.. Osaako joku sanoa paleltuvatko ne laatoituksella? Niin kävi toissa syksynä mansikoille jotka olivat muovisessa astiassa ja nostin ne katoksen alle laatan päälle. Ei tullut enää mansikkaa siitä.

Kuitenkin mukava että tuli lunta! Tosin aamulla oli sellainen myräkkä että jätin asioinnit väliin. Kurkkuni oli niin paisunut ja kipeä etten viitsinyt rasittaa itseäni auton putsaamisella ja päätin ettei asiani niin tärkeä ole etteikö se huomiseen voisi odottaa.

Kummipoika kävi tänään kylässä mutta emme leiponeet. Onneksi ei edes muistanut että olisi pitänyt leipoa. En viitsi kipeänä leipoa ja tarjoilla niitä pipareita sitten vieraille :D
Ostin kyllä piparitaikinan valmiiksi että jos on pakko niin voidaan pellillinen leipoa. Ja kyllä, en viitsi tehdä itse taikinaa vaan ostan sen valmiina!
Äitini ei koskaan osta valmista taikinaa vaan tekee aina itse. En usko osaavani tehdä yhtä hyvää joten joko ostan tai pyydän äitiltä vähän. Meille ei menekkän piparkakkuja, mitä nyt vieraille voi tarjota jos muuta ei ole. Mutta niitä on kiva leipoa. Tänä vuonna ajattelin tehdä piparitalonkin pitkästä aikaa. Äitin kaavoilla tietysti :)